Érdekes.. (Hungary)

User Rating: 4 | Killzone PS2
A Killzone 2004-ben jelent meg PS2-re és nagy hírnevet szerzett magának, a negatív kritikák ellenére. Természetesen nem akartam kihagyni, videók és játékosok véleménye alapján, úgy gondoltam a legjobb FPS-el fogok játszani. Tévedtem.
A játék grafikailag nagyon szép. A fegyverek jól ki vannak dolgozva, a környezet és az effektek nagyon hatásosak - főleg egyes pályákon az az effekt, amit a "levegőre nézve" látunk.
Háború közepével kezdődik, lövészárokba szorulva lőjük a ránktörő ellenfeleket, itt még nagyon jónak tűnt. De már észrevehető hogy a Framerate iszonyat lassú.. FPS -t meggyilkolja a lassulás. Az egész játék félelmetesen csiga, csak bizonyos helyszíneken áll be elfogadható sebességre. (Ez talán nem mindenkit zavar)
Ahogy haladtam előre a játékban, egyre jobban élveztem. Egyre jobban átjött a háborús hangulat, egyre intenzívebb, jobb lett. 3 társat szerzünk magunknak, a missziók elején választhatunk karaktert, minden emberrel máshogy kell megcsinálni a pályát ( persze nem az egészet...csak egy kis részét. Ezért érdemes végigvinni mind a 4 karakterrel - ha nem dobod el az agyad tőle).
Már szinte kezdtem azt érezni, hogy az egyik legjobb játékkal van dolgom.. de NEM.
Az agyrém ott kezdődött, hogy kiértünk (sztori szerint) a városból, és Jungeles pálya következett. Ezzel nem is volt bajom, de az egyik pályán természetesen bug-ba ütköztem. Nem is akármilyenbe!Nem lehetett megcsinálni a pályát!(a félig helgast emberrel) Nem követtek a csapattársaim. És nemcsak nálam volt ez a bug. Sajnos már nem tudom megnevezni.Körülbelül 3 óra kínkeserves unalmas borzalmas bolyongás után, Youtube kommentek között olvastam, hogy ez egy bug, embert kell váltani. Mondom kösz. Ezután a játék...egyre rosszabb lett.
Etűnik a háborús hangulat. Egy heroikus lövölde lesz az egészből, és nagyon monoton lesz. Semmit nem újít innen! Csak mész, és lelövöd a majmot. Maximum 20-30 percnél többet nem bírtam vinni, mindig meguntam.
Black feeling, előjönnek erősebb ellenfelek ( golyóálló mellényszerűség van rajtuk) és rengeteget beléjük kell lőni. Ez a Blacknél még úgyahogy működött de itt nem. Itt rossz...nagyon rossz. Mondhatni siralmas. Fejlövéstől hamarabb végzel vele, de ekkora bitang tonnás célkereszttel ember legyen az aki tökéletesen lő. Ráadásul a fegyver mindenféleképpen félrehord. Példa erre: Van egy női karakter ( sajnos nem emlékszem a nevére, a játékot lepasszoltam már ismerősömnek ingyen..) akinek hangtompítós géppisztolya van. Ennek a másodlagos lövése, 1-et lő, ezáltal lehet lopakodni a játékban. Pici célkereszt, az ember azt hinné hogy tökéletes lövést lehet vele leadni. Hát lesheted! Kifekszel, tökéletesen a fején van a célkereszt, tűz, és legalább 2 méterrel arrébb megy a lövedék ( látható, ilyen sárga csík ugye - ballisztika! szürreális mert autóval lekörözném ezt a lőszert).
Grafikai bugokat találunk sokat, de ez ne riasszon el minket.
Riasszon el inkább az hogy borzalmas hangokat kapott a program.. Az ellenfél mindig kiad valami hangot. De ugyanazokat.. Kapott 3 darab "halálhörgést", 3-4 db "támadóbeszédet" és ezt alkalmazza az egész játék alatt. Nevetségesen idegesítő a végefele már, akárhányszor lelövöd, az a 3 közül valamelyiket random üvölti. A fegyverek hangja néha csakúgy ok nélkül elmegy, és a következő pálya betöltéséig vissza se jön. Ez aztán a hangulat! ( természetesen nem csak nálam ilyen). Háttérzene nincs, ezzel is fokozva a háborús hangulatot ( az elején). Ez persze a közepétől az unalmat hozza , ráadásul az Opciókban van zenehangerő beállítás. DE MINEK?
Végszó: A közepétől nevetségessé válik az egész. Olyan mintha az elején odafigyeltek volna ( azért itt is van egy-két unalmas rész), a végén pedig le**arták volna az egészet. Lassú, unalmas, monoton, valahogy nem ragadott meg. A végjátékról ne is beszéljünk, mert az ugyanolyan vacak csalódás mint a Black-nél volt. Sajnos nem tudok mit mondani, hogy ajánlom e. Mindenki döntsön belátása szerint!