Huge mouse problem - i really need help guys.

This topic is locked from further discussion.

#1 Edited by fearhome21 (276 posts) -

Hello, i have this razer taipan mouse for 1 year now and past 4-5 months its been acting badly everytime i open my computer in a cold BOOT my mouse sometimes doesnt light's up at all or it has light's but i cant move cursor to fix that? i need to unplug the usb cord and plug it back in and also when that happens (when cursor doesnt moves) i get this on razer synapse ( everyitme i do a cold bootup its say's this) but i do have my mouse connected but to make it work i have to unplug it plug it back in go to task manager end process rzsynapse.exe and open it again to work.. please guys i've tried SOOOO many things none of them works

i've tried:

- Removing hypernation from root hubs

- Switching usb ports

- Reinstalling razer synapse 20 times

Temp solutions so far:

- Unpluging usb and back in

- Restarting my computer will make it work as it happens in a cold boot only!

it doesnt make any sense and im so tired of unpluging my usb cable all the time and reseting razer synapse.. my pc is in an akward position so its kinda hard to unplug and plug in back..


- EDIT (Uploaded Pic) of the problem on cold boot

#2 Edited by FelipeInside (25685 posts) -

- Have you tried using the mouse without the software? Does it work fine then?

#3 Posted by fearhome21 (276 posts) -

@FelipeInside said:

- Have you tried using the mouse without the software? Does it work fine then?

Yes it does exactly the same thing.

#4 Posted by FelipeInside (25685 posts) -

@fearhome21 said:

@FelipeInside said:

- Have you tried using the mouse without the software? Does it work fine then?

Yes it does exactly the same thing.

Ok. Next thing to try is to test the mouse on a completely different PC.

#5 Posted by fearhome21 (276 posts) -

@FelipeInside said:

@fearhome21 said:

@FelipeInside said:

- Have you tried using the mouse without the software? Does it work fine then?

Yes it does exactly the same thing.

Ok. Next thing to try is to test the mouse on a completely different PC.

Everytime i do a cold boot this happens to razer synapse so somehow my computer doesnt recognize the mouse or something? maybe i need to reinstall the mouse drivers or something? to wipe them somehow

- (also) i have only a netbook to test my mouse on and it has Ubuntu software will that be fine?

#6 Posted by FelipeInside (25685 posts) -

@fearhome21 said:

@FelipeInside said:

@fearhome21 said:

@FelipeInside said:

- Have you tried using the mouse without the software? Does it work fine then?

Yes it does exactly the same thing.

Ok. Next thing to try is to test the mouse on a completely different PC.

Everytime i do a cold boot this happens to razer synapse so somehow my computer doesnt recognize the mouse or something? maybe i need to reinstall the mouse drivers or something? to wipe them somehow

- (also) i have only a netbook to test my mouse on and it has Ubuntu software will that be fine?

Maybe that's the problem, it's Ubuntu and the drivers are meant for Windows.

Try it on a Windows PC. Friends or something.

#7 Posted by fearhome21 (276 posts) -

@FelipeInside said:

@fearhome21 said:

@FelipeInside said:

@fearhome21 said:

@FelipeInside said:

- Have you tried using the mouse without the software? Does it work fine then?

Yes it does exactly the same thing.

Ok. Next thing to try is to test the mouse on a completely different PC.

Everytime i do a cold boot this happens to razer synapse so somehow my computer doesnt recognize the mouse or something? maybe i need to reinstall the mouse drivers or something? to wipe them somehow

- (also) i have only a netbook to test my mouse on and it has Ubuntu software will that be fine?

Maybe that's the problem, it's Ubuntu and the drivers are meant for Windows.

Try it on a Windows PC. Friends or something.

no! my main Computer which has the mouse at the moment is Windows 7 ultimate 64 what i meant is if i can test my mouse in a netbook that has ubuntu software cause i dont own another pc with windows in it

#8 Posted by FelipeInside (25685 posts) -
@fearhome21 said:

no! my main Computer which has the mouse at the moment is Windows 7 ultimate 64 what i meant is if i can test my mouse in a netbook that has ubuntu software cause i dont own another pc with windows in it

Ahh gotcha, sorry.

Well, no. Testing on Ubuntu isn't going to get you anywhere. Best thing is to test on another Windows PC. A friend or family.

#9 Posted by fearhome21 (276 posts) -

@FelipeInside said:
@fearhome21 said:

no! my main Computer which has the mouse at the moment is Windows 7 ultimate 64 what i meant is if i can test my mouse in a netbook that has ubuntu software cause i dont own another pc with windows in it

Ahh gotcha, sorry.

Well, no. Testing on Ubuntu isn't going to get you anywhere. Best thing is to test on another Windows PC. A friend or family.

hm ok ill get into it tommorow as i dont have acess now and will get back to this topic. i really need to fix this issue as its starting to piss me off i did forgot to mention that very rarely the mouse sometimes work but needs like 40-50 seconds to unlag itself but razer synapse is always the same way

#10 Posted by Fire_Wa11 (561 posts) -

@fearhome21: To fix a huge mouse problem you need an even huger cat.