MoH: Rising Sun (Hungary)

User Rating: 6.5 | Medal of Honor: Rising Sun PS2
A Frontline megjelenése után, körülbelül 1 évre érkezett a második Medal of Honor Playstation 2-re, Rising Sun névre hallgatva. A sztori már nem a németek elleni offenzívákat járja körbe, hanem a csendes óceán körüli hadműveleteket. Jó ötlet, hisz mindegyik rész a fritzek ellen irányult.Talán újdonságnak hatott akkoriban, és PC-re meg sem jelent. És mégis bukás lett. Sokaknak bejött, de kritikailag középszerű jelzéseket kapott. Nekem tetszik a program, de a negatív kritikákkal teljesen egyet értek.
Maga a játék, nagyon hasonlít elődjére, ugyanaz a kinézet, csak kicsit át lett konfigurálva. Még logója is ugyanazzal az animációval kezdődik, a feliratrendszer, a menürendszer ugyanaz. A lövés, célzás is hasonló, szóval ilyen téren nincs sok változás.
A grafika sem rossz, az első pálya lehengerlő (Pearl Harbour). Utána a Jungelben észrevehető, hogy elég középszerű - de semmi probléma nincs vele. A frame-rate hol stabil, hol lassul, komolyabb gondom csak az utolsó pályán volt vele.
A hangok sem rosszak, bár kicsit felejthetőek. A zenék hangulatosak, a célnak tökéletesen megfelelnek. Néha 1-2 zaj, fegyverdörej lehalkul, talán ennyi negatívumot tudok ezzel kapcsolatban felhozni.
A játékmenet ahhoz képest sokat változott. A séma ugyanaz, megyünk lövünk: de ezt sokszor fűszerezi plusz dolgokkal. lövőállások, maga a fegyver használatának mechanizmusa is jobbnak tűnik nekem ( és azt a ronda torkolattüzet is kijavították). A Frontline-ban szinte mindig egyedül voltunk, itt viszont elég gyakran kapunk társakat, ami szerintem a játék egy nagy pozitívuma. Noha a pályák alapvetően elég lineárisak, azért elég sok mindent találhatunk rajta. Amikor megszerezzük a Machete-t (elvan rejtve), onnan kezdve egyes bokrokon átszelve magunkat extra fegyvereket, más útvonalakat lelhetünk fel. Ez megnöveli az izgalmat, és az újrajátszási lehetőséget, hisz így egy pályát többféleképpen meg lehet csinálni, plusz extrákat szedhetünk fel ezáltal - amik nagyon érdekesek, és sok van belőlük.. Veteránokkal készült riportok, különböző animációk és sok-sok érdekességet kapunk.
Az ellenfelek, mivel ***ánok: ehhez hűen harcolnak. Akad hogy hara-kiri-t végeznek el, van hogy karddal támadnak ránk. A földbe beásva, a fa tetejéről lőnek ránk, lesből támadnak, Banzai rohamot indítanak ellenünk.
Végre egy gombnyomásra eldobhatjuk a gránátot, ami elég érdekesen lett kidolgozva, de legalább nem kell vesződni a fegyverváltással. Lőfegyver is szép számmal akad.
De mint minden játéknak, ennek is vannak negatívumai. Ellehet nézni őket, de olykor elég röhejesek. Nem fognak szabotálni menet közben, de azért egy Medal of Honor névtől elvárhatóak lettek volna ezen dolgok javítása:
Borzalmasan bugos. Az egész, úgy ahogy van. Főleg az ellenfelek.. Van hogy ott áll előttünk, és semmit nem tesz. Néz maga elé, mintha ott se lennék. Gyakran lő a semmibe, és semmi agya nincs: kiáll eléd. Véletlenül sem marad fedezékbe, eléd rohan és úgy tüzel. Nagyon buták!
Van pár animált film a programban, de olykor nem tudom megnézni őket, mert magától levágja a végét. Párbeszéd közben.. Ez sem a Game Over-ünket okozza, de azért mégiscsak egy korrigálható probléma.
Kicsit talán rövidre sikerült, fokozattól függően.
Mint játék, talán jobb mint elődje, több minden kapott benne szerepet, de ami miatt én a Frontline-t tartom jobbnak, az a hangulat. Az itt valahogy kevésbé sikerült, méghozzá a bugok miatt. A látvány, az atmoszféra, a zene mind megadja a kedvet az egészhez, de a hibák tönkreteszik, és néha nehéz komolyan venni. Olykor nevetséges, lassú, gagyi, szerintem kis odafigyeléssel korrigálhatták volna ezeket.
A Rising Sun támogatja az Online játékot! Még régebben próbáltam fellépni rá, mondva hogy eszméletlen jó lesz vele játszani neten, hisz még úgysem próbáltam. Nem működött...elbattyogtam a budira, hátha addig betölt, de semmi nem történt, hibaüzenet. Utánaolvastam, már megszüntették a szervert - sajnos.

Végszó: Egy jó játék a Rising Sun, de sokaknak nehéz lehet elfogadni a hibáit. Én ettől függetlenül ajánlom, főleg ha tetszett a Frontline, mert egyáltalán nem rossz. A bugok nem minden pillanatban jönnek elő, úgyhogy ha szemezel a programmal, én aztmondom hogy: nem rossz vétel.