psp will not connect to internet!!!!!!!!!!!!! plzzzz help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This topic is locked from further discussion.

Avatar image for bahumonto
#1 Posted by bahumonto (25 posts) -

OK i have a god of war red psp with the latest firmware (4.05)

i went on infrastructure mode scanned and it found my router no problem, with 100% connection signal. i have a wpa(tkip) connection. I entered the password which i know works because we have one PC and two laptops connected fine with that password. i went on easy and i entered all the info correctly. However when i enter it and test connection it gives me an error that reads "a connection error has occurred. A connection to the access point could not be established. Check the security sttings for the network and try again."

i am using a Airplus xtreme G wireless router (D-link) and am using norton protection for virus, firewall etc. (and yes i have the wlan switch turned on)

now plz if anyone has any idea why i can't connect plz write somthing. This is really F***king annoying. I have read many forums and none have helped fox my problem. I dont know why this is happening because like i said the 2 laptops and pc's connect fine.

Avatar image for noelroy
#2 Posted by noelroy (29 posts) -

Does your router supports wireless-b?

I own the same GOW PSP and the box shows it's a wireless-b and not wireless-g.

Avatar image for SGT4EVA
#3 Posted by SGT4EVA (1773 posts) -
ok well, unplug ur wireless router, then plug it back it, unplug ur modem and plug it back in, wait about 30 seconds, then try and connect to it again through ur psp, that should work if not, just say it didnt work and ill try again
Avatar image for SGT4EVA
#4 Posted by SGT4EVA (1773 posts) -

Does your router supports wireless-b?

I own the same GOW PSP and the box shows it's a wireless-b and not wireless-g.

noelroy
i have a wirelesss g and n (i have 2 routers) both work fine
Avatar image for noelroy
#5 Posted by noelroy (29 posts) -
[QUOTE="noelroy"]

Does your router supports wireless-b?

I own the same GOW PSP and the box shows it's a wireless-b and not wireless-g.

SGT4EVA

i have a wirelesss g and n (i have 2 routers) both work fine

It's because wireless-N supports both wireless-g and wireless-b but wireless-g alone doesn't support wireless-b.

Avatar image for bahumonto
#6 Posted by bahumonto (25 posts) -
yea i tried it and that does not work
Avatar image for bahumonto
#7 Posted by bahumonto (25 posts) -
i have no idea what you talking about
Avatar image for noelroy
#8 Posted by noelroy (29 posts) -

If your router can only support wireless-g band, your PSP will not work.

You need at least a router that supports wireless b/g or wireless N.

It sucks that Sony chose to use wireless-b protocol when the market standard is atleast wireless-g.

Avatar image for bahumonto
#9 Posted by bahumonto (25 posts) -
how the hell can i find out what wireless band i have?
Avatar image for noelroy
#10 Posted by noelroy (29 posts) -
Check the manual or the description on the router itself. What's your router model no.?
Avatar image for bahumonto
#11 Posted by bahumonto (25 posts) -

i dont know

Avatar image for gonzales1
#12 Posted by gonzales1 (2591 posts) -

Well this is going well! :lol:

How can you expect us to help you if you don't know the details of what you need help in? It's like calling up a hotline and when they ask "What router do you have?" you say "i dunno". You need to help US to help YOU.

Avatar image for gonzales1
#14 Posted by gonzales1 (2591 posts) -

shut up u mexicanbahumonto

How very mature. :roll:

Avatar image for bahumonto
#15 Posted by bahumonto (25 posts) -
thank you but as u can tell im no wireless router guru, and im highly irritable at the moment so i don't appreciate your snide comments at the moment
Avatar image for noelroy
#16 Posted by noelroy (29 posts) -
Do your homework in order for us to help.
Avatar image for bahumonto
#17 Posted by bahumonto (25 posts) -

LIKE I SAID EARLIER "am using a Airplus xtreme G wireless router (D-link) and am using norton protection for virus, firewall etc." bUT I DO NOT KNOW WERE TO FIND THE MODLE NUMBER OR THE WIRELESS BAND!

Avatar image for noelroy
#18 Posted by noelroy (29 posts) -

OK don't bother, there's two kinds of router that's named Airplus Xtreme G and Dlink claimed that both supports b/g.

I carefully read your first post again and looks like the problem is that when you try to actually connect (not detect) to your wireless, the signal is not available anymore. An interference could be a suspect here like, wireless telephone (both uses 2.4GHz spectrum) or operating microwave oven.

Just try to connect again and again and make sure all information is entered correctly. This problem happens to my PSP occasionally.

Avatar image for DopeyDavoid
#19 Posted by DopeyDavoid (5375 posts) -

Racism.... nice.

I reeeeeeeeeeeeeally feel like helping you now.

Avatar image for tomdaly25
#20 Posted by tomdaly25 (25 posts) -

unplug the gwire and insert the wazijig plus signal cable and insert it in to your router ti should now work

Avatar image for Phazonix
#21 Posted by Phazonix (42 posts) -

Maybe you should try switiching the wireless settings on the psp to 'none' instead of Wpa

Avatar image for S_Country
#22 Posted by S_Country (25 posts) -
its simple...all u need to do is log in to your router and make sure that u have B band enabled cause thats the only way you're gonna get it to connect unless u go thru your ps3 like i do sometimes...i have a linksys router and its set for mixed meaning b and g devices can access at anytime.....once u change those settings u will be set up and ready to go...if u don't know what to do just have one of your friends do it for u or u may have to call the geek squad hell..just some advice
Avatar image for MelissaL1980
#23 Posted by MelissaL1980 (25 posts) -
I am having the same problem! exact same thing is happening & i know my password is correct, i got laptop & tablet that i sign online & i went thru same steps & got the same response....PLZ let me know if u figure it out, i'm really aggrevated with this! THANKS!