SNES Connected to HDTV, Audio but No Video

This topic is locked from further discussion.

Avatar image for joshbaezmusic
#1 Posted by joshbaezmusic (25 posts) -
Hi everyone, Recently, I found my old SNES and began to connect it to my Samsung HDTV via my Yamaha AX-V565 Receiver. Now that it's connected, I can hear the game playing perfectly fine, but there is no video coming up. I am using the standard Red/White/Yellow cables. Please help!
Avatar image for MonsieurX
#2 Posted by MonsieurX (36675 posts) -
Maybe your receiver isn't upconverting the signal if your using a hdmi cable to your TV
Avatar image for kraken2109
#3 Posted by kraken2109 (13271 posts) -

Is it on the right video input? Maybe you selected the right audio input but the wrong video.

Avatar image for Blistrax
#5 Posted by Blistrax (1071 posts) -
[QUOTE="joshbaezmusic"]Hi everyone, Recently, I found my old SNES and began to connect it to my Samsung HDTV via my Yamaha AX-V565 Receiver. Now that it's connected, I can hear the game playing perfectly fine, but there is no video coming up. I am using the standard Red/White/Yellow cables. Please help!

What MonsieurX said. Analog inputs won't go to HDMI outputs. There is good information at the Yamaha website. If your AVR is actually an RX-V565, try this page: http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v565_black__u/?mode=model There is a link for "RX-V565 Game Console Hookup Diagram for Component Video/Analog Audio [English / 276KB]".
Avatar image for KHAndAnime
#6 Posted by KHAndAnime (17565 posts) -
If you're certain it's hooked up and set correctly, perhaps the Yamaha doesn't recognize the low resolution of the SNES? There are quite a few old things I can't hook up to my receiver because the resolution isn't recognized by it... Not sure if other receivers have this problem but mine at the very least has it (Onkyo TX SR-607).
Avatar image for sruane23
#7 Posted by sruane23 (192 posts) -

Hi everyone, Recently, I found my old SNES and began to connect it to my Samsung HDTV via my Yamaha AX-V565 Receiver. Now that it's connected, I can hear the game playing perfectly fine, but there is no video coming up. I am using the standard Red/White/Yellow cables. Please help! joshbaezmusic


I would plug it in to the 1 component input you have on that receiver. The yellow should go in to the green under component, this shouldn't give you any issues with it going to your tv through the HDMI out on the receiver.