Mafia 2 Won't start help!

This topic is locked from further discussion.

Avatar image for eialici
#1 Posted by eialici (25 posts) -
Hi, I just bought and installed Mafia 2 but when i click on "Play game" in Steam nothing happens. I already tried starting it with admin privs and in different compatibility modes but nothing works. Is there a fix for this please? Here is my configuration: Windows 7 Ultimate Asus P7P55D Motherboard Intel Core I5 750 quad core 2.67 Ghz ATI x1950XT 256 MB Graphic card 4 GB DDR3 1333 Mhz 1TB SATA II Harddrive
Avatar image for Captain__Tripps
#2 Posted by Captain__Tripps (4522 posts) -
I have seen many problematic reports on that video card. Not sure if its even supported...
Avatar image for eialici
#3 Posted by eialici (25 posts) -
But this videocard outperforms most ATI HD cards of today, its that fast. Last time i asked in teh store for a equivalant performance card and they simply did not have it cause they said those cards where too expensive for most people. So how come?
Avatar image for Stonecold316XX
#4 Posted by Stonecold316XX (25 posts) -
It's possible that the game doesn't support a 256 mb video card. As I checked the requirements and the minimal is a 512 mb video card.
Avatar image for Steameffekt
#5 Posted by Steameffekt (4950 posts) -
It's possible that the game doesn't support a 256 mb video card. As I checked the requirements and the minimal is a 512 mb video card.Stonecold316XX
Yeah and your GPU is pretty dated.
Avatar image for Steameffekt
#6 Posted by Steameffekt (4950 posts) -
[QUOTE="eialici"]But this videocard outperforms most ATI HD cards of today, its that fast.

And no it doesn't. It's about on par with a 7800GTX.
Avatar image for Stonecold316XX
#7 Posted by Stonecold316XX (25 posts) -
Unfortunately you probably have to upgrade your video card. I recommend a 8800 gt or 9800 gt there cheap and have good performance. I got my Zotac 9800 gt for 61 bucks used you can get a 9800 gt new for around 100 bucks.
Avatar image for teardropmina
#8 Posted by teardropmina (2806 posts) -

Windows 7 Ultimate Asus P7P55D Motherboard Intel Core I5 750 quad core 2.67 Ghz ATI x1950XT 256 MB Graphic card 4 GB DDR3 1333 Mhz 1TB SATA II Harddriveeialici

this is so wrong...

Avatar image for Treflis
#9 Posted by Treflis (13341 posts) -
You need a better graphics card and possibly CPU.
Avatar image for eialici
#10 Posted by eialici (25 posts) -
A new CPU?! Yeah right, I don't say this normally but you really have no clue what you are talking about when you start saying things like that. My system has an Intel I5-750 native quad core! The only bottleneck on my system is the graphics card, the rest of the components is way above even the recommended system specs. I think I will get an ATI HD 3870 or 4870 series card, maybe a 57xx we'll see. But please do not make wild claims if it is clear that you do not know what you are talking about or that you even read my post. Thank you.
Avatar image for teardropmina
#11 Posted by teardropmina (2806 posts) -

i5 750 is currently among the best gaming cpus cost-performance wise, but you don't pair it with a 256 ram video card...

Avatar image for deactivated-58b6232955e4a
#12 Posted by deactivated-58b6232955e4a (15594 posts) -
256 vid card........ it's like I'm really in 2003.
Avatar image for deactivated-58b6232955e4a
#13 Posted by deactivated-58b6232955e4a (15594 posts) -
But let me guess you bought a laptop, and didn't check the gpu? If you want to stick to ati you can buy a 5770 and max this game.
Avatar image for Flyingunicycle
#14 Posted by Flyingunicycle (25 posts) -
I think I have the same problem as the poster: When I start the game the screen with three guys comes up, then it disappears and nothing else happens. This is the first time I'm posting on a forum, so I'm sorry if I don't get all the information right. I have an ASUS N61Jv: Windows 7 Home Premium 64-bit Intel Core i3 CPU M 350 @ 2.27 GHz RAM: 4.0 GB Nvidia GeForce GT 325M 2.6 GB I have updated my drivers, so I don't think that is the problem, but I might be wrong.
Avatar image for Stonecold316XX
#16 Posted by Stonecold316XX (25 posts) -
Do you have the physx driver installed I heard if it's not installed the game will crash on launch. Also did you try reinstalling the game.
Avatar image for Dido80
#17 Posted by Dido80 (25 posts) -

Hi,Dears i need ur help

I had installed Mafia 2 but when i click on "Play game" first there is message tell me about Binkw32.dll

after i fix it i m facing that the game wont to lunch just i feel the mouse being loading somthing but its stops

Laptop configuration

Windows 7 32 bit

Intel Core2due 2.20 Ghz

nVidia G105M 512 MB Graphic card

4 GB DDR3

thank u

Avatar image for sakshamH
#18 Posted by sakshamH (352 posts) -

Hi,Dears i need ur help

I had installed Mafia 2 but when i click on "Play game" first there is message tell me about Binkw32.dll

after i fix it i m facing that the game wont to lunch just i feel the mouse being loading somthing but its stops

Laptop configuration

Windows 7 32 bit

Intel Core2due 2.20 Ghz

nVidia G105M 512 MB Graphic card

4 GB DDR3

thank u

Dido80
legal copy?
Avatar image for Brandon123g6
#19 Posted by Brandon123g6 (25 posts) -
EVGA GTX460 1gb intel core i7-cpu 860@2.80ghz 4gb ddr3 1333MHZ windows 7 home premium 64 bit and a 1TB 7200rpm hard drive and mafia 2 stops at the loading screen and never finishs so ya idk whats up with that and i have it on steam aswell.
Avatar image for FalorForm
#20 Posted by FalorForm (25 posts) -
hey i have the same issue some people say that you must change the config file by manual here: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1415667 but even in my data C there is no folder such\USER\ ???????????????????????????????
Avatar image for dylan123213
#21 Posted by dylan123213 (25 posts) -
k so it seam's like u know what to say i can play gta iv grid mass ef 2 my stats r quad core with a dual 512 radeon graphics card
Avatar image for eialici
#22 Posted by eialici (25 posts) -
Hi, Wow, I just found this topic again that I started in 2010. I can't believe I actually played with a 256 GB card, lol. And yes I bought the ATI 5770 HD back then and it worked :-)