3 nap alatt megunható. (Hungary)

User Rating: 3 | Fight Club PS2
Játéktörténelmem egyik baklövése volt megvenni. Már nincs meg, így utólag csak mosolyogni tudok rajta. Az 1999-es Fight Club c. film játék adoptációja. Ennyire minimalisztikus nem lehet valami! Ha azt az 1-2 hiányosságot pótolják... az egyik legjobb beat em up játék lehetett volna számomra.
Kezdjük az elején: A grafika meglepően jó! Nekem nagyon tetszett, nem volt vele semmi problémám, ráadásul a véreffekt is kidolgozott. A sérülések is realisztikusak, kar és gerinctörés is látványosan sikerült. Ebből rájöhetünk, hogy egy viszonylag brutális játékhoz van (bal)szerencsénk, a maga kis realisztikus világában.
A hangok már picit gyengébbre sikeredtek, a karakterek hangjai mintha nem is lennének - harc közben, csakúgy susognak és alig észrevehető. Háttérzene akad bőven ( Korn..Limp Bizkit.. kell más?)
És maga a játék mechanizmusa is jól kivan dolgozva, ha ütni akarsz akkor üt, ha védekezni akkor védekezik - ezekkel a dolgokkal nincs probléma.
A játék ott bukik el hogy : 3 harcrendszer van kidolgozva. Nem emlékszem pontosan hány karakterre...15-16? 3 harcrendszer! Szinte mindegyik karakter, ugyanúgy verekszik! Ez mi?? Esetleg egy ütés vagy rugás eltérés van köztük. Ha megtanulsz egy karakterrel játszani, tudsz másik 4-5 el is. Jó mi?
Erre rájön az, hogy a karakterek külsőleg is baromira hasonlítanak..Szinte mindegyik hosszúnadrágot visel, felül semmi. Csak az arc van máshogy kidolgozva, de azt úgyse nagyon látjuk. Mintha 3 ember lenne a játékban...
Sajnos, a szavatossággal is problémák vannak. Végigviszed a Story-t, ( 45 perc körül) és utána a semmiért játszol. Ez unalom kiküszöbölésére tettek bele Online módot de most úgy őszintén... ki játszik ezzel? Az Online módnak az az értelme, hogy kapunk karakter készítőt! Csinálhatunk saját karaktert, ( külsőleg nincs nagy variáció) és választhatunk neki a kőkemény 3 harc közül. De ezt a stílust hiányosan kapjuk meg, karakterünket fejleszthetjük ami valljuk be - nem rossz ötlet. De teljesen értelmetlen. Semmivel nem lesz más a te karaktered mint egy választható.
Körülbelül 2 napig játszottam vele úgy, hogy közben élveztem(napi 1 -2 órát max). A 3. napon már megöregedett. Az egész egy semmi, hiányos..
Végszó: Amit beleraktak az jó. De túl kevés. Olyan mintha hamburgert ennél, de csak zöldség és zsömle lenne az egész. Jó, de kevés! Több harcrendszerrel, változatosabb karakterekkel, több játékmóddal egy olyan programot vehettünk volna kézbe, amit nem felejtünk el 3 nap alatt.
Csak azoknak ajánlom, akik szeretnének egy utcai verekedős játékot, csak azért, hogy legyen. Vagy már fájdalmasan rajonganak a filmért, és képesek elnézni ezeket a hiányosságokat.