Filmből játék...(Hungary)

User Rating: 6 | Constantine PS2
2005-ben jelent meg a Constantine c. film, nekem személy szerint nagyon tetszett, nemvolt heroikus, és nem a szokásos "retro rock zenés" démon lövölde(amivel nincs problémám), hanem egy komolyabb hangulatú fantasy/thriller. A jóformán 2 órás ínyencség után tudtam meg, hogy ebből a filmből játék is készült. Egyből jöttem fel ide Gamespotra, elolvastam a kritikát, kicsit lehangoltak a látottak. De egyre több videót néztem, és egyre jobban megtetszett. Ezek után nagyon olcsón megszereztem a játékot. Játékadoptáció.. soha nem sülnek el jól. Bármilyen film készül, a játék mindig rossz lesz, mert ugye - csak a pénzért csinálják őket. Kicsit féltem is. De a Constantine egy kellemes csalódás, még akkor is, ha a vannak benne zavaró tényezők. TPS Shooter kategóriájában.
Már az első pályán megtapasztaltam, hogy a grafika meglepően jóra sikerült. A pokol ábrázolása az effektek miatt látványos, és a zene is hozzáillő, apokaliptikus, instrumentális zenemuzsika - vagy inkább muzsikazene.
Az első pálya akciója után jött az, ami még jobban meglepett: Fokozatosan fejlődik a játék. Nem folytatódott úgy, mint a legtöbb adoptáció szokott, hogy kivan dolgozva egy rövid pálya, tele van szórva ellenféllel, és azon a rövid pályán kaszabolsz 10-15 percet, felszedsz pár extrát azért hogy kevésbé tűnjön gagyinak az egész. Nem! Alig jön ellenfél. Mintha félelmet próbálna belénk pumpálni. Egyre feszültebb lesz, kifejezetten izgalmas. A filmben látható fegyverek és "varázslatok", megtalálhatóak a játékban. Extrákat szedhetünk fel, és mindenről instrukciót ad, minden fegyverről, varázslatról, ellenfél típusról. Puzzle-k sem maradnak ki, jó párral találkozunk a végigjátszás során, de szerény véleményem szerint kicsit gyerekesre, könnyűre sikeredtek. Háttérzenékkel probléma nincs, talán az hogy kicsit kevés van belőle. Az animáció kicsit humoros lett, néha gagyi, furcsa és "egyedi", mintha moonwalkolna karakterünk - de ez nem okozott számomra fejfájást.
Ahogy haladunk előre a játékban, egyre több varázslatot, fegyvert, ellenfelet találunk. Még életerőnk és varázslatunk kapacitását is növelhetjük, rejtett helyeken még spell-t is találunk ( amik olykor nagyon olcsó megoldásokat tartalmaznak) Ez megy körülbelül a játék 60 %-áig.
Utána...
Megöregszik. Pedig nem is hosszú a program. 5-6-7 óra alatt végigvihető. Nem is az a baj vele hogy nem mutat innen semmi újat, hanem az hogy túl erőltették. Innen következik az, ami minden adoptáció horrora: mész a pályán ugyanarra a zenére(3-4 db zene), ugyanazzal a fegyverrel(5 db fegyver), ugyanazt az ellenfelet ölöd meg vagy 100adjára, csak egyre több jön belőlük. Igen. Ezzel van elrontva. A játék utolsó 30-40 %a nem áll másból mint hentből, ami számomra nagyon unalmassá vált. Jön rád 15-20 démon, mind ugyanaz, a program belassul, összevissza darálsz, nem látsz az egészből semmit. Nehéz érzékeltetni, ha valaki játszott vele, biztos tudja miről beszélek. Túl erőltetett!
Bossfightok nem maradnak el, ezek közül egyet szeretnék kiemelni: A nagy dögöt, amelyiknek csak a vállán lévő kis fejeket, és a hasát lehet lőni. Nekem kicsit sok volt belőle..Bőven elég lett volna 2-szer, de amikor újra és újra szembe találtam magam vele, már kiakartam lépni, annyira untam. Egy klassz kis szörnyeteg, de elvesztette misztikusságát akkor, amikor kb hatodjára öltem meg. Ami még fájó az ellenfelekkel kapcsolatban, hogy kevés van. Félreértés ne essék, van legalább 10-15. De ezek közül vannak, amelyek annyira hasonlítanak egymásra, hogy nem veszed észre a különbséget ( pl az egyik fekete, a másik sötétbarna meg kicsit máshogy áll a szája - ennyi) Amikor jön rád 3 darab két lábon járó vékony démon, azt hiszed mind ugyanaz.. pedig nem. A különbség nem észrevehető.
Végszó:
Ha a filmnek fanatikusa vagy, megéri az árát. Nem rossz játék, csak idővel nagyon erőltetett lesz. Ha a film csak simán tetszett, gondolkodj el picit, nézz videókat, olvass kritikákat,mielőtt kiadod a pénzed rá. Ha nem tetszett a film, és csak egy sima démoni lövöldére vársz, akkor is gondolkodj el.
Nekem tetszett a játék, de bőven elég volt kétszer végigvinni.
Sziasztok