Az alapmű folytatása. (Hungary)

User Rating: 8 | Conflict: Desert Storm II - Back to Baghdad PS2
Sziasztok!
Nem szeretném leírni hogy milyen maga a játék. Azt a Conflict: Desert Storm első részének kritikájában megírtam, a játék nem sokat változott az első rész óta. Sokaknak itt bukott el. Viszont mégis: Technikailag jobb játék lett mint elődje. Ha ránézünk az első és a második részre egy videóban, nem tudnánk megmondani melyik melyik, mert a játék szinte ugyanaz maradt, csak változtatásokon esett át. Ezekre a változtatásokra szeretnék inkább kitérni.

Grafika: Jobb lett. Nem lett eget rengető, nem lett fantasztikus, de sokkal jobban néz ki, mint az első rész. Mindenen javítottak szinte!

Animációk: Talán erre rakták a legnagyobb hangsúlyt: Nagyon sok új animációt tettek a játékba. Az első rész nehézkes mozgását kijavították, sokkal élvezetesebb irányítani a karaktert. Fekvés közben, oldalra lehet gurulni végre. Sokszor használtam ezt az opciót. Plusz, ha járműbe szállunk be, már nemcsak beleteleportálunk mint az első részbe, hanem rendes kidolgozott animációt kapunk, hogy beszállunk a tankba/kocsiba. Kihajolás opciót is készítettek nekünk ( hasznos ). Leálványozott géppuska használatának meganimált verzióját kapjuk.

Fegyverek: Kapunk pár új fegyvert a játék során, igaz nem sokat. Ebből az egyik legfontosabb a phosphorus gránát.

Játék stílus: Az egyik fontos dolog, hogy a 2. rész szerintem sokkal lineárisabb mint elődje. Az első részben, többféleképpen meglehet csinálni a dolgokat. Ez itt is jelen van, de mégis jóval egyenesebb utat kapunk a célunk felé. Viszont! Itt nagyobb szerepet kap a lopakodás. Itt sem kötelező, de sokkal több lehetőségünk van rá, 1 pálya direkt erre lett kidolgozva ( ha végigtudjuk lopakodni, szinte csak a pálya végén kell lövöldözni)

Zene/Kisfilmek: Új zenéket is kapott a sorozat, és nem is rosszakat. Hangulatos aláfestések mennek végig a játékon.
És végre kapunk, kidolgozott kisfilmeket is, amik nekem nagyon tetszettek. Sajnos csak 4 darab van belőlük ha jól emlékszem.

Apró változtatások: Az inventory-nak korlátja van( van teteje és alja), a harcikocsinkat meglehet javítani rendesen, több kommunikáció a karakterek között, kevésbé forgolódó célkereszt ( maga a célkereszt is új ), a lőszer mostmár nem tárra, hanem lőszer darab/mennyiségre van állítva.

Végszó: Technikailag egy jobb játék lett mint a Desert Storm 1. Hangulatilag pedig...szinte ugyanaz - az első részt jellemzi. Picit intenzívebb, jobb lehet. Amit az első részben elrontottak, azt itt kijavították. De természetesen ez sem problémamentes. Ajánlom mindenkinek, aki szerette az első részt, és aki szereti az ilyen játékokat.
U.I: Kicsit rövid lett.