Violette Summers F#$%^D the stealth !

User Rating: 6 | Velvet Assassin PC
Filmuletul introductiv ne prezinta o Violette aproape rapusa ( de boala , de nazisti , de prea multa ,de prea multa morfina ... ) , care zace neajutorata pe un pat de spital. O seringa cu morfina si u pistol cu amortizor i pazesc somnul. fata ii straluceste ( bloom sau transpiratie ) , iar de sub camasuta ce s-ar fi potrivit mai bine intrun catalog Victoria's Secret decat intr-un spital frantuzesc filat de nazisti.Dupa un briefing sumar ( o succesiune de poze s vocea afectata a Violettei pe fundal ) , am priceput ca povestea ne este prezentata sub forma unor flashback-uri. Dupa cateva misiuni , am mai observat ca povestea este prezentata cat se poate de prost si reusese sa se pastreze asa pana la final. Care final reuseste el sa dea un oarecare sens celor 12 misiuni , dar e cam tarziu .Si cam putin. Velvet Assassin e un joc liniar pana la Dumnezeu si nu lasa loc imaginatiei nici cat negru sub unghie. Daca in Splinter Cell sau in seria Thief ti se oferea ocazia sa treci de un dusman in mai multe moduri , Velvet Assassin este foarte zgarcit cand vine vorba de diversitate. Interactiunea cu mediul este pastrata la minimum ( in afara de cateva inbtrerupatoare care pot fi actionate , sau tablouri de siguranta sabotabile nu prea e nimic interesant ) si obstacolele (vii sau naturale pot fi depasite intr0un singur fel. Daca nu-ti iese din prima , probabil nu ai stat la locul potrivit sau n-ai fost indeajuns de rapid.Pornesti de la checkpointuri si incerci aceeasi schema , asculti aceleasi conversatii , zaresti aceleasi garzi in aceleasi pozitii , stii ca trebuie sa te apropii de individul cutare sa faci lucrul cutare si o tine tot asa... !
Mecanismul de furisare functioneaza si nu prea .Cateodata te sperii cat de orbi pot fi nazistii aia clonati cand lasi un cadavru in drum iar ei nu-l vad si altadata esti zarita de un nazist cu ochi de vultur care in mod normal nu trebuia sa te vada !
Singura chestie care incurajeaza exploatarea este un sistem udimentar de "level-up". Prin peisaj sunt ascunse diverse "collectables". Daca le descoperiti , primiti experienta. la fiecare 1000 de puncte de experienta puteti sa va imbunatatiti unul din cele 3 talente ( Stealth , Morphine si Strength ).
Animatiile pentru "sillent kill" sunt bune ( chiar meseriase ) ,si efectele de iluminare sunt foarte frumoase pe alocuri. Cam atat lucruri bune!...... si Violette !!!