Eger sukunet sizi sikmazsa siz de cok seveceksiniz...

User Rating: 9.5 | Scratches PC
Scratches benim için gerçekten çok ayri yerde duran bir oyun. Bu oyunda öyle dehset grafikler, olaganüstü ses efektleri ya da günlerce süren bir oynanabilirlik süresi yok. Zaten proje olarak bakilacak olursa da bu tür bir oyun olmadigini hemen anlarsiniz. Küçük bir kadronun yaptigi mütevazi bir oyun bu.

Oynanabilirlik: Scratches point&click tarzinda oynaniyor, oyunu birinci görüs açisindan (first person) oynuyoruz. Fakat bütün mekanlarda oldugunuz yerde 360 derece tarayabiliyorsunuz. Kontroller çok basit ve oyunun akici bir sekilde ilerlemesine katkida bulunuyor. Tarzinin p&c olmasi sizi üzmesin çünkü oyunda pek de piksel avciligi yapiyor sayilmazyiz. Bulmacalar sizi yeterince ugrastiriyor fakat fazla sikmadan nihayetine ulasiyor. Saçma sapan bulmacalar yok. Biraz fikir yürütmeyle çözülebiliyor ve inanin bu insana büyük bir haz veiryor. Çünkü kendinizi oyunun içinde hissetmeye basliyorsunuz.

Grafikler: Oyundaki grafikler oyunu yari yolda birakmiyor ve görevini yerine getiriyor. Atmosferi çok iyi veren çizimler kullanilmis. Insana içten içe bir ürküntü veriyor. Sürekli ayni mekanlarda dolasmak size sikinti vermiyor. Her yeni odaya geçisinizde içimizi bir merak sariyor. Ayni zamanda biraz da tirsiyoruz.

Sesler: Sesler de grafikler gibi görevini yerine getirmekten fazlasini yapmiyor fakat bizi oyundan kopmama noktasinda tutmayi da basariyor. Oyun genelde sessiz ilerliyor fakat (ayak sesleri ve kapi gicirtilari disinda) atraksiyon anlarinda ise bizi harekete geçirmeyi basariyor. Müziklerse bana göre çok hos.

Sonuç: Eger gizemleri çözmekten hoslaniyorsaniz ve artik elimeki silahi birakip sadece beynimi kullanmanin zamani geldi diyorsaniz Scratches sizi çok hos bir maceraya çikaracak ve emin olun sizi yari yolda birakmayacak. Oyunu bir solukta bitireceksiniz. Büyük bir Quake 3 Arena hayrani olarak bu oyunu oynamak çok ayri ve müthis bir tecrübeydi. Savas yok, dövüs yok, kaçis yok; gerilim, gizem, macera ve korku var.