Swat 4 critical error

This topic is locked from further discussion.

#1 Posted by animefreak8866 (852 posts) -

I installed Swat 4 and everytime i try to start it up i get this error

No Label

Crash Time: 08/23/07 10:17:06

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro-****processor @ 1999 MHz with 1279MB RAM
Video: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (9371)

UserName: joshua
ComputerName: DADS
Application location: C: Program FilesSierraSWAT 4ContentSystem

SWAT Build Number: 31973

Access Violation caused General protection fault!

History: UObject::EndLoad

theres more but it wont let me post it

#2 Posted by Humorguy_basic (2338 posts) -

Is it an original copy? If not, well, you get what you pay for! :)

If it is an original, then you should have done what I did. I just googled 'SWAT4 General Protection Fault problem'. That took me to the Sierra support page where the answer was got in 15 seconds! The first place to go for technical support is google search - not here. Be more pro-active! :)

Anyway, the answer is: Delete the swat4.ini file in the Content\System folder

No need to say thanks.

#3 Posted by animefreak8866 (852 posts) -
thank alot dude and yes its a real copy
#4 Posted by animefreak8866 (852 posts) -

I did what you told me to do then I went through the training completed the mission then it gave me this error

No Label

Crash Time: 08/23/07 20:33:58

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro-****processor @ 1980 MHz with 1279MB RAM
Video: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (9371)

UserName: ******
ComputerName: DADS
Application location: C:Program FilesSierraSWAT 4ContentSystem

SWAT Build Number: 31973

Access Violation caused General protection fault!

History: UObject::EndLoad

i replaced the .ini file and now its telling me that i have no video

#5 Posted by shawnslove (1 posts) -

when i play , it always quit to windows desktop ,i don't know why? something wrong with my PC? Plz help me email me thank u indeed

No Label

Crash Time: 05/19/08 12:45:30

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro- ****processor @ 1839 MHz with 1023MB RAM
Video: RADEON 9550 (6444)

UserName: user
ComputerName: SEVER
Application location: E:swat4ContentExpansionSystem

SWAT Build Number: 1.0

Access Violation caused General protection fault!

History: FD3DVertexStream::Cache < - FD3DRenderInterface::SetVertexStreams < - StaticMeshBatchRenderer::Render < - RenderStaticMeshBatchList < - FStaticMeshBatchList::Render < - RenderSolidScenePass < - RenderSolidScenePasses < - RenderLevel < - FLevelSceneNode::Render < - FPlayerSceneNode::Render < - PrecacheRenderData < - Precaching < - UGameEngine::Draw < - PaintProgress < - UObject::CallFunction [SCRIPT='GUI.GUIController.PaintProgress' OBJ='SwatGUIController0'] < - UObject::CallFunction [SCRIPT='SwatGui.SwatMission loadingMenu.OnProgress' OBJ='SwatMission loadingMenu'] < - UObject::ProcessEvent [Function SwatGame.SwatGUIControllerBase.SetProgress() on SwatGUIController Transient.SwatGUIController0] < - UGameEngine::SetProgress < - ClientInit < - UGameEngine::LoadMap < - LocalMapURL < - UGameEngine::Browse < - ClientTravel < - UGameEngine::Tick < - UpdateWorld < - MainLoop->GenerateExtraCrashInfo [(GLevel: 'myLevel' PendingLevel: '(NULL)' NetMode: 'NM_Standalone'] < - MainLoop

#6 Posted by themovi3nut (946 posts) -
Umm I just wanted to clear it up...Do have SP2 installed??? If not I would say thats your problem.
#7 Posted by tempest1992 (3 posts) -
Hi im having a problem with the game, i launch it but it gets black and throws me back to my desktop and pops an error message:

No Label

Crash Time: 06/02/08 13:09:34

OS: Windows NT 6.0 (Build: 6000)
CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 3215 MHz with 1022MB RAM
Video: NVIDIA GeForce 6600 GT (6222)

UserName: Kristians
ComputerName: JURMALAPC
Application location: C:Program FilesVUGamesSWAT 4ContentSystem

SWAT Build Number: 34688

Float Divide By Zero caused General protection fault!

History: FD3DRenderInterface::SetMaterialBlending

#8 Posted by spierdalaj666 (865 posts) -

Are you playing SWAT 4 GOLD or the original?

I have recently purchased the gold edition and i've had no problems with it.

Are you using a no-cd crack? If not, then check out the official forums.

#9 Posted by tempest1992 (3 posts) -

i bought swat 4 gold i checked them but theres no advice for me,
thay said that i should delete swat.ini file, which i did, but still can't launch the game,
someone pliiz tell me what should i do? :( :( :(

#10 Posted by hongkingkong (9368 posts) -

Don't want to waste your time; is it installed in Program files? (right-click start and explore and look for "Siera" in Program Files). Secondly have you go Service Pack 2 installed on your computer, some other guy asked that already but just to echo you should have it really...

#11 Posted by tempest1992 (3 posts) -
emmm i have it installed in programm files, but i can't install that SP2 because im running windows vista over here,
i din't find that file siera in there aither :/
hmmm i really dunno what to do :(
#12 Posted by vash47 (2171 posts) -

That error is caused by the processor and/or the video card.

I am sorry to tell you that the only solution is to upgrade or get a new computer. When I tried to run UT2003, in my 32MB integrated video, it always appeared the "general protection fault". I upgraded to a real video card and the error disappeared.

But then the more recent Unreal Engine games came, and my PC always crashed with the "general protection fault", I changed my CPU. And now all games work fine.

I would tell you more but I've got to go to the university :P

But yeah, that's the only solution.

#13 Posted by df853 (1433 posts) -

I installed Swat 4 and everytime i try to start it up i get this error

No Label

Crash Time: 08/23/07 10:17:06

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro-****processor @ 1999 MHz with 1279MB RAM
Video: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (9371)

UserName: joshua
ComputerName: DADS
Application location: C: Program FilesSierraSWAT 4ContentSystem

SWAT Build Number: 31973

Access Violation caused General protection fault!

History: UObject::EndLoad

theres more but it wont let me post it

animefreak8866

That means you are not good enough at FPSs to play the game. Swat 4 has an autodetection feature that prevents newbs from starting the game.

#14 Posted by vash47 (2171 posts) -
[QUOTE="animefreak8866"]

I installed Swat 4 and everytime i try to start it up i get this error

No Label

Crash Time: 08/23/07 10:17:06

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro-****processor @ 1999 MHz with 1279MB RAM
Video: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (9371)

UserName: joshua
ComputerName: DADS
Application location: C: Program FilesSierraSWAT 4ContentSystem

SWAT Build Number: 31973

Access Violation caused General protection fault!

History: UObject::EndLoad

theres more but it wont let me post it

df853

That means you are not good enough at FPSs to play the game. Swat 4 has an autodetection feature that prevents newbs from starting the game.

OH **** I knew it.

#15 Posted by beta2233 (1 posts) -

Ok I need help I download swat 4 from some kid it works and every thing just that i keep getting this error :

No Label

Crash Time: 11/08/08 05:39:50

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: GenuineIntel PentiumPro-****processor @ 1997 MHz with 1014MB RAM
Video: No Video

UserName: nonya
ComputerName: USER
Application location: C: Program Files Sierra SWAT 4 Content System

SWAT Build Number: 34688

Please enable Direct3D acceleration. You can do this by starting dxdiag and enabling Direct3D Acceleration in the Display1/2 tab after installing DirectX 8.1b (or later) and the latest drivers for your graphics card.

#16 Posted by iwilson1296 (2214 posts) -
i'm pretty sure i know what the problem is...but i won't tell you cuz your a stinky pirate!...so figure it out on your own.
#17 Posted by Rampage97 (1 posts) -

THIS HAPPENS EVERY TIME I TRY TO GO ONLINE

No Label

Crash Time: 02/01/09 15:28:40

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 2394 MHz with 1022MB RAM
Video: Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (3691)

UserName: Owner
ComputerName: KASHCORP2PMCLF
Application location: c:program filessierraswat 4ContentSystem

SWAT Build Number: 34688

Access Violation caused General protection fault!

History: UGameEngine::GetMD5ConfigFiles

#18 Posted by Madd7dogg (1 posts) -

what do you think the problem is?

#19 Posted by OoSuperMarioO (6539 posts) -

what do you think the problem is?

Madd7dogg

Need to "delete the swat4.ini located at the default setting of C:\Program Files\Sierra\SWAT 4\Content\System."

#20 Posted by ais29d (5 posts) -

I'm getting the same error and my computer is good enough to run this game i can run games like crysis on max graphics... So i dont think its my system.

#21 Posted by lipeezinho (1 posts) -
OS: Windows NT 6.0 (Build: 6000) CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2813 MHz with 1918MB RAM Video: NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a (8224) Float Error caused General protection fault! History: FD3DTexture::Cache - FD3DRenderInterface::CacheTexture - SetBumpMaterial - FD3DRenderInterface::SetShaderMaterial - RenderStaticMesh - RenderSolidScenePass - RenderSolidScenePasses - RenderLevel - FLevelSceneNode::Render - FPlayerSceneNode::Render - PrecacheRenderData - Precaching - UGameEngine::Draw - UWindowsViewport::Repaint - UWindowsClient::Tick - ClientTick - UGameEngine::Tick - UpdateWorld - MainLoop i removed some things .-. thats the "most important" part i think ^^ can somebody help me ? O: