Kis változtatás..(Hungary)

User Rating: 8 | Conflict: Vietnam PS2
A Conflict Vietnam 2004-ben jelent meg, a sorozat 3. része. Témájába nem szeretnék belemenni, hiszen a címében is benne van, hogy a Vietnami háborúról van szó. A sorozat évente adta ki a részeit, az első két rész ( Desert Storm 1-2) szerintem zseniális, de nem volt sok különbség a kettő között. Viszont a Conflict Vietnam elég sok újítást hozott az előző részekhez képest! A séma ugyanaz, 4 embert irányíthatunk, ugyanazokkal a parancsokkal, hasonló grafikával mint a Desert Storm 2-é ( Teljesen normális grafika, problémám nem volt vele) Az Inventory rendszer is a megszokott - és mégis - nagyon más az egész!
Most már nem vehetünk fel annyi fegyvert amennyit akarunk (1 emberrel), csupán két kétkézzel használatos, és egy maroklőfegyver lehet nálunk. Ez nehezebbé, és egyben izgalmasabbá teszi a játékot, mivel sok olyan pálya van, ahol nem kapunk utánpótlást, és ezért keresgélnünk kell az ellenfél arzenáljában. A karakterfejlesztés elérte eddigi csúcspontját, már nem magától fejlődik a karakter, hanem pontokat kapunk egy adott misszió teljesítése után, és mi húzzuk tovább. A játékmenet ismét változott.. Az első szembetűnő dolog, hogy baromira nehéz lett! Sokkal nehezebb mint az előző kettő. Eszméletlen intenzív. Mindenfelől jön az ellenfél, a látvány, a karakterek vulgáris megjegyzései, az akkori zenék eszméletlen Vietnámi hangulatot adnak. Viszont sajnos, néha túl nehéz.. Biztos tudjátok milyen az, amikor annyira nehéz az adott szituáció, hogy nem tudsz ellene mit tenni csak a szerencsén múlik minden - ilyennel tele van a játék. Sokszor igazságtalan, és elképesztően idegesítő tud lenni, nem egyszer adtam fel az egészet, és hagytam a p*csába(!!). A karaktereink jobban sebződnek az előző részekhez képest, és még az élettöltés is kapott egy 2 másodperces animációt, de ez idő alatt 3 szor is megölhetnek. Reálisabb de sokkal nehezebb. Amit első végigjátszásra nem, de másodikra észrevettem, hogy szakadnak a végtagok. Fogalmam nincs hogy kerülte el a figyelmem, valószinűleg azért mert kevés gránátot használtam, mindenesetre ez egy pozitív megoldás.
A pályák Jungelhez képest elég lineárisak, és több megoldás "variáció" sincs.
Aki játszott az előző részekkel az tudja, hogy állandóan tankokat kellett semlegesíteni, ez adta meg a játék nehéz részét. Nos, ebben az epizódban alig találkozunk tankkal. 1 el randizunk az elején, majd a játék végén jönnek ránk dögivel. Sokkal erősebbek ezek a tankok mint a Desert Stormban, csak óvatosan velük. Tankok helyett viszont kapunk hírhedt "VC csapdákat". Bomba...Tüskés faizé ami belédáll ha belemész.. Nagyon sűrűn kerülgetni kell ezeket,illetve hatástalanítani, nehezebbé teszi a programot főleg akkor ha közben 6 felől 50-en lőnek rád. Természetesen milyen lenne jármű nélkül a Conflict sorozat ( ugyanolyan), de nem szenved belőle hiányt.
Ami nekem nagyon tetszett, hogy most már minden pálya előtt kapunk kisfilmet, és furán hangzik de itt 1 játék alatt jobban meg lehet ismerni a karaktereid jellemzőit, mint a Desert Storm 1-2-ben összesen. Mind a 4 karakterünk más személyiséggel bír, kifejezetten élvezetesek az átvezető videók - legjobb a sorozatban.
Nehezen, de a játék egy negatívumának tudom felhozni azt, hogy unfair. Mint ahogy korábban említettem, néha nem tudsz mit tenni az ellenfél ellen. Mész a jungelben, és lelőnek RPG-vel. Kész kezd előlről. A pályák nehezebbek, és ugyanúgy két mentésed van ami siralmasan kevés bizonyos részlegeken. Van hogy robbantgat az ellenfél, és persze hogy pont téged találnak el, és persze kezdheted előlről ( stratégiázni ilyen helyzetekben nem tudsz, rohanni kell és lőni). Ez a valóságban is így volt, de azért hozom fel kisebb negatívumnak, mert érezhető, látható hogy csal a gép. Random ellenfelek.... a Conflict sorozat fekete báránya, ami hol idegesítő, hol szórakoztató. Az előző két részben is csak dobálta az ellenfeleket mint a hülye gyerek, de itt már túlzásba vitte.
Az animáció újra lett konfigurálva, a zoom módnál megjelenik a fegyver irányzéka, ami nekem kifejezetten tetszett.
A karakterek közt kommunikáció folyik, és természetesen vulgáris megjegyzések sem maradnak el. A legkeményebb Conflict játék!
Végszó: Ugyanaz, mégis más. Eltérő, de valahogy mégis hasonló. A Conflict sorozat legkomolyabb darabja, vulgáris, adott esetekben véres, igazi háborús hangulat. Az előző két részben minket küldted missziókra.De itt leginkább menekülnöd kell, és keresni valamit. És ez a különbség, nagyon érezhető. Hogy jobb e az előző résznél? Ez bizony ember függő. Nekem jobban tetszett. De nem mondom jobbnak. Mindenkinek ajánlom aki szereti a kihívást, érdekli a téma, és játszott az előző részekkel ( ha nem, kemény indítás lesz - de erősen ajánlom hogy próbáld ki!)
U.I: A Frame Rate végre tiszta. Olykor lassul, de véégre tiszta.