Hogy lehet így elrontani valamit? (Hungary)

User Rating: 4 | Call of Duty: Finest Hour PS2
Call of Duty - Finest Hour az egyik olyan játék, amit a legjobban sajnálok a gyűjteményemben. Háborús FPS, jó grafikával, rengeteg kidolgozott animációval, scriptekkel, hangulatos zenével. Az egész program eszméletlen hangulatos. Trailer és Gameplay videók alapján az ember nem is sejtheti, hogy a játék apró, de annál fontosabb dolgokkal van elrontva. Militarista létemre, nemigazán ragadott magával,csak az elején, ott még kevésbé érezhető a sok hiba. De először kezdjük a jóval!
A jó:
Remekül eltalált háborús hangulat. A kampányt az oroszokkal kezdjük, később rövid ideig lehetünk az Angolokkal, majd végül Amerikaiakkal. Minden küldetés részleg előtt, karakterünk mesél magáról ( sokszor változik a ember akivel játszhatunk), ami már önmagában is hangulatfokozó. A Grafika szép, semmi problémám nem volt vele, néha beugrik 1-2 bug de ez elnézhető. Ami a legfontosabb az az, hogy rengeteget foglalkoztak a vele a készítők. Videókat láthatunk arról, hogy milyen animációkat dolgoztak ki, mit miért hogyan csináltak azért, hogy megfelelő minőséget kapjunk. Ez az egyik ok, ami miatt nagyon sajnálom a cuccot. Nem egyedül verjük végig a fél náci hordát, mindig akadnak csapattársaink, és irányíthatjuk is őket! Ez a rész csak úgy extraként van benne, nincs rendesen kidolgozva, néha elég buták - sőt idegesítőek tudnak lenni. Viszont nem egyszer mentették meg az életem. Sok fegyver található a játékban, még tankban is ülhetünk ( halkan megjegyzem, a tankos pályák a legproblémamentesebbek, legantibugosabbak, legkevésbé idegesítőek). És most sajnos következzen az, ami miatt aztkell mondanom a játékra hogy..
A rossz:
Olyan apró dolgokkal rontották el az egészet, ami minden más játékban teljesen alapvető. Mint az egézség az ember számára. Ha van nem becsüljük, ha nincs sírunk érte. Első keserves dolog a Frame Rate PerSec. Sajnos egyfolytába lassul a program. Néha már csigának éreztem magam, és ez nem minden, nincs futás gomb! Ez önmagában nem probléma, de ez egy olyan Game, amiben alapkövetelmény lenne! 6 felől tüzelnek, robbanás, szomorú körülmények között vagyunk. Átkell rohannunk A pontból B pontra. És átbattyogsz. És erre rájön az hogy bevan lassulva... Olyan szánalmas és röhejes a látvány, hogy azt csak az érzi át, aki játssza, ezt fokozza az hogy baromi idegesítő. Lehet valaki lenyelte. Én nem. Második béna dolog, a Checkpoint rendszer. 1 Checkpoint van 1 pályára, és megkell mondjam, nagyon kevés. Olyan helyzetekben leszel a játék végefele, hogy szinte percenként mentenél. Volt hogy 20 perc játékot kellett előlről kezdenem. Ezzel sincs önmagában probléma, de jelen esetben rémesen unalmas volt, untam magam játék közben, de nem léphettem ki, mert akkor ugye előlről kell kezdenem az egészet, így csak a fotelba szottyadva forgó szemmel habzó szájjal vergődve vittem végig a pályát, mondogatva hogy " ez sz******r".
Harmadik gagyi tény, hogy hiába van sok fegyver ( számszerint nemtudom van KB 18-19), de csak 7-8 fegyverhang van kidolgozva. Csak nagyon picit változtattak rajta ( Például hangosabb, vagy mélyebb, tompább) Szörnyen olcsó trükk, és bántja a fülemet. A valóságban sincs minden fegyvernek TELJESEN más hangja ( csak hasonló), de ezek a fegyverhangok mégcsak nem is jók, mintha egy folyékonyszappan flakon szörcsögne. Negyedik szürreális dolog, hogy csal a gép. Nem túl sokszor, de elég sűrűn. Lopakodásról ne is álmodjon kedves olvasó, bármit csinálsz, észrevesznek, még akkor is ha meg se mozdulsz.
Ötödik szutyok, az analógsebességet lehet állítani. De... kedves játékos, ha amellett dönt hogy megveszi a programot. Nézze csak meg nyugodtan: A Slow, annyira lassú, hogy HASZNÁLHATATLAN. A Normal is lassú, padlógázon van az analóg, de mintha be lenne szívva úgy forog. A Fast, pedig már túl gyors... Ha távcsőbe nézünk, kezelhetetlen Fast-en! Pedig talán ez a leghasznosabb. Így állandóan állítgatni kell, az egész játék folyamán.
Végszó:
Nagyon sajnálom ezt a játékot. Ezek a hibák, nagyon kicsik, de tönkre vágták számomra az egészet. Hibamentesen átérezhető lenne a katonák keserve, az amit ők éltek át ( evidens, hogy nem tökéletesen ugyanazt). Ha nem pirosfejkötényes Rambo lelkű emberek vagyunk, akkor tisztelhetjük a karaktereket, mert igenis adtak arra, hogy ezt érezhesse az ember.
Hogy érdemes e beruházni rá? Ha csak annyi pénzed van, amennyi a program, és tudod hogy nem lesz még egy darabig, akkor ne. Ha tényleg érdekel a program, és van rá pénzed, megérhet egy próbát, lehet ezek a dolgok csak nekem voltak kínosan kényelmetlenek.
Üdv, Kondenzator voltam.